Stacks Image 1014
In Galerie Jan Reinder Adema te Damwâld zal tijdens een aantal weekenden het exclusieve werk van Fons Hoiting te bezichtigen zijn.Het is voor de eerste keer dat dit werk in een galerie wordt geëxposeerd.Beeldend kunstenaar Fons Hoiting ( Kollum 1965) is een natuurmens.De natuur is een geweldige inspiratiebron voor zowel zijn vrije werk als kunstenaar, maar ook als plateelschilder. Hij volgde de Academie voor Beeldende Kunst “Minerva“ te Groningen en had o.a. museale exposities in het Coopmanshûs te Franeker en in het Fries Museum te Leeuwarden.Tevens exposeerde hij op verschillende plaatsen in Friesland en daarbuiten.


Stacks Image 560

Fons Hoiting is sinds 2000 werkzaam bij Friese Tegelfabriek de Albarello in Menaam./br>
Naast zijn functie als plateelschilder is hij ook de ontwerper van nieuwe handbeschilderde voorstellingen voor op tegels, tableaus en vazen. Daarmee werpt zijn kennis van het materiaal en de technieken die hij beheerst zijn vruchten zichtbaar af. /br>
Bij de Albarello krijgt hij de gelegenheid om zijn vaardigheden als kunstenaar uit te breiden. Bestaande schildertechnieken die op doek worden gebruikt weet hij over te brengen naar keramiek, waardoor hij een hele nieuwe lijn van unieke toegepaste kunst vervaardigd.


In combinatie met zijn liefde voor de natuur beschildert hij vazen met natuurgetrouwe afbeeldingen van vogels en zijn er tableaus met portretten van vee en andere dieren.

Stuk voor stuk exclusieve en bijzondere projecten uitgevoerd in Unica .


Stacks Image 707
Deze expositie is te zien:

Juli 2014
vrijdag 11 – 18 – 25
zaterdag 12 – 19 - 26

Augustus 2014
vrijdag 1 en
zaterdag 2

Openingstijden : 13.30 - 17: uur (en op afspraak )

.