De “Kunst Finale” van Trees de Vries in Damwâld

Met deze expositie wordt voor de laatste keer in Damwâld de gelegenheid geboden om het abstracte werk van Trees de Vries te bezichtigen en aan te schaffen.

Stacks Image 731

Galerie Jan Reinder Adema heeft voor deze expositie een keuze gemaakt uit de nalatenschap van Gobelins en Grafiek en de daarbij behorende karton – en etsplaten van Trees de Vries (1925 – 2013). Een expositie, waarbij bovendien het werk vriendschappelijk geprijsd zal zijn.

Het resterende deel heeft de Galerie geschonken aan Museum Dr888 en Stichting Nobilis (Centrum voor Prentkunst, Fochteloo) die het aan hun collectie toevoegen en het in de loop van de tijd gaan exposeren.

Stacks Image 3943

Trees de Vries overleed in oktober 2013 en liet een groot oeuvre na. Ze ontwierp eerst Gobelins in een geheel eigen techniek en beeldtaal. Hiermee exposeerde ze in binnen - en buitenland en werd in 1989 uitgenodigd te exposeren in het Japanse Kyoto.

Rond de jaren 90 ging Trees zich toeleggen op het maken van Grafiek. Ze vervaardigde prenten en blinddrukken met platen van zelf geïmpregneerd karton. De werken zijn opgebouwd in prachtige grijstinten en soms aangevuld met een spaarzaam kleurgebruik. Trees maakte een eigen ontdekkingsreis door de wereld van vorm en transformeerde gegevens uit de zichtbare wereld tot abstracte figuren.

Deze expositie in Damwâld is een eerbetoon aan Trees de Vries om haar als mens en kunstenaar niet te vergeten.

Deze opmerkelijke tentoonstelling is te zien in Galerie Jan Reinder Adema en wel op:

Maart 2017

vrijdag 31

April 2017

vrijdag 7 - 14 - 21
zaterdag 1 - 8 - 15 - 22

Open 13:30 - 17:00 uur (en op afspraak)

Stacks Image 3216