Anne Woudwijk in Damwâld

Ter gelegenheid van de 65e verjaardag van Anne Woudwijk heeft Galerie jan Reinder Adema een expositie van zijn werk samengesteld, bestaande uit tekeningen en beelden. Deze expositie is de hele maand Mei te zien in Damwâld.

Stacks Image 731

Anne Woudwijk (1952, Drachten) tekende al op zeer jonge leeftijd en was altijd in de weer met potlood en papier, met recht een heuse “doener”. Anne is autodidact en ontwikkelde een eigen beeldtaal en is vooral bekend om zijn imposante beeldhouwwerken die overal verspreid staan in Friesland.

Zo hakte hij uit één kolossaal blok hardsteen o.a. zijn “Grutte Pier“ te Kimswerd en uit meerdere brokken steen, “de Sprong van de Ree“ in Oranjewoud. Door het op deze wijze, intensief werken met zijn materiaal, zijn bij hem schouderklachten ontstaan.

Stacks Image 3943

Hierdoor heeft hij, noodgedwongen, een andere techniek moeten ontwikkelen. Dit omschrijft hij zelf als “tekenen in steen“.
Hierbij worden kleine oppervlakkige stukjes steen weggehakt en wordt ook wel spitsen of prikken genoemd.

Tegenwoordig is Anne Woudwijk naast zijn dagelijkse beeldhouwwerk weer aan het tekenen geslagen.

Zijn werk is mythologisch en symbolisch van aard en hij wordt geïnspireerd door levenswijzen van oervolken en stammen zoals o.a. indianen en eskimo’s.

Deze opmerkelijke jubileumtentoonstelling is te zien in Galerie Jan Reinder Adema en wel op:mei 2017

vrijdag 5 - 12 - 19 - 26
zaterdag 6 - 13 - 20 - 27

Open 13:30 - 17:00 uur (en op afspraak)

Stacks Image 3216