Jan Roos (1951) exposeert de hele maand november 2020 in Galerie Jan Reinder Adema in Damwâld.
Jan Roos volgde de kunstopleiding aan de Academie Vredeman de Vries in Leeuwarden en Jan van Eyck Academie in Maastricht.

Hij had regelmatig solo - tentoonstellingen in o.a. Het Tripgemaal en Museum Belvédère.

Stacks Image 4065

Het werk van Jan Roos is nauw verweven met zijn woonplaats Harlingen.
Zo woonde hij vijftien jaar naast scheepswerf Welgelegen, die de voornaamste inspiratiebron vormde voor zijn grote, ruige schilderijen.

Het idee voor deze expositie ontstond in september van het vorig jaar toen Adema, samen met Sjoerd de Vries, het atelier bezocht van Jan Roos in Harlingen. Het was een bijzondere middag “omlijst” en met nieuwe, grote en indrukwekkende schilderijen aan de wand.

Stacks Image 4071

Jan Roos toonde toen ook zijn kleine en krachtige tekeningen.

Sjoerd de Vries was zeer gecharmeerd van deze tekeningen en stelde aan Jan Roos voor om deze eens te exposeren in Damwâld… en deze maand november is het zo ver.

Jan Reinder Adema organiseert deze expositie speciaal in de maand november, als eerbetoon aan Sjoerd de Vries, rond diens geboortedag.

Stacks Image 4079

Deze bijzondere (verkoop) expositie is te zien op:

November 2020:

vrijdag
6 - 13 - 20 - 27 november

Zaterdag
7 - 14 - 21 - 28

Open van 13.30 – 17.00 uur (en op afspraak tel: 06 - 33537152).


Stacks Image 4088

N.a.v. de Covid-19 richtlijnen is er een maximaal aantal van 3 bezoekers tegelijkertijd in de Galerie gewenst. Om het bezoekersaantal te spreiden kunt u daarom ook een afspraak maken op een ander tijdstip / dag. U wordt geadviseerd een mondkapje te dragen.